De beste cadeaus voor wijnliefhebbers

Leestijd: 4 minuten

De feestdagen staan alweer bijna voor de deur en ondanks dat we ze dit jaar misschien niet samen doorbrengen, kun je natuurlijk wel leuke cadeaus laten bezorgen bij je geliefden. En laat jij nu net een wijnliefhebber in je vriendenkring of familie hebben. Wat geef je een wijnliefhebber eigenlijk cadeau? Daar help ik je graag bij! Hieronder de 7 beste cadeaus voor wijnliefhebbers.

cadeau wijnliefhebber

Tip: Wil je graag een wijnboek cadeau doen? Check dan mijn blog ‘De beste wijnboeken: mijn top 7‘ – daar vind je vast een mooi boek dat je cadeau kunt doen!

1. Wijn adventskalender

Om af te tellen naar de feestdagen is een adventskalender altijd erg leuk en wat is er nu leuker dan één gevuld met wijn? Zeker dit jaar want met het thuiswerken is bijna iedereen de hele dag thuis. Genoeg tijd dus om iedere dag een vakje open te maken (en op te drinken)!

En laat Aldi nu eens op het fantastische idee van een wijn adventskalender zijn gekomen! Voor €49.99 koop je bij Aldi een prachtige kerstboom gevuld met mini-wijntjes. Ook erg leuk om jezelf cadeau te doen;-).

aldi wijn adventskalender
De adventskalender van de Aldi

2. Wijn sokken

Wat is er heerlijker dan de feestdagen doorbrengen met warme voeten? En nu we toch allemaal massaal aan het Zoomen zijn, hoeft geen enkele collega te zien dat je deze ‘gekke’ sokken draagt. 

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze mooie wijnrode exemplaren hiernaast? Ze zijn te bestellen op bol.com voor €11,95 maar kijk vooral verder op de site, ze hebben nog meer kleuren online staan!

wijn sokken cadeau
Wijn sokken

3. Abonnement op een wijntijdschrift

Zelf kreeg ik ooit een abonnement op het wijntijdschift ‘Wine Life’ cadeau en wat was ik daar blij mee! Het is een superleuk blad met informatie over wijnen, leuke gebieden om heen te gaan, items voor in huis en nog veel meer. Een leuk cadeau wat ieder kwartaal weer op de mat valt! 

De meest bekende tijdschriften om cadeau te doen zijn Wine Life en Perswijn. Wine Life lijkt op een lifestyle magazine en Perswijn is wat technischer. Check dus even goed waar de voorkeur van je wijnliefhebbende cadeau-ontvanger naar uit gaat.

winelife magazine
Wine Life Magazine

4. Wijn ansichtkaarten

Le Club des Vins heeft superleuke ansichtkaarten ontworpen met grappige wijnkreten zoals ‘You’re Gamayzing’ en ‘My Sancerre Apologies’. Super leuk om te krijgen en om te versturen! Voor kerst hebben ze een speciale kaart gemaakt: perfect om als cadeau naar een wijnliefhebber op te sturen!

Vanaf €0,95 te bestellen bij leclubdesvins.nl.

Hoe leuk!

5. Wijn kaarten

Ook bij Le Club des Vins te verkrijgen: gave kaarten van wijngebieden. Weet je toevallig dat jouw wijnliefhebbende vriend fan is van Duitse wijnen of misschien wel Italiaans? Koop dan een kaart van dat gebied, lijst het in en geef het cadeau. 

Op zo’n kaart staan vaak veel details over de wijngebieden van het land waardoor het ook nog eens een heel leerzaam cadeau is!

wijnkaart italie leclubdesvins
Wijnkaart Italië

6. Coravin

Last but not least, de Coravin. De Corawat? De Coravin is misschien niet het meest sexy uitziende cadeau maar staat wel bij heel veel wijnliefhebbers op het verlanglijstje. Een Coravin maakt het namelijk mogelijk om een fles wijn te proeven zonder dat je de fles ontkurkt. Perfect voor dure wijnen dus! 

Hoe werkt dit? De Coravin drukt een dunne naald door de kurk heen en injecteert argongas in de fles. Hierdoor ontstaat druk waardoor de wijn door dezelfde naald uit de fles wordt ‘gedrukt’. Zo komt er geen zuurstof bij de wijn en ontkurk je de fles niet. De naald laat namelijk geen gat achter in de kurk.

De Coravin komt alleen wel met een prijskaartje. Bij bol.com bestel je hem voor ongeveer 200-300  (er zijn verschillende modellen verkrijgbaar), maar dat heb je dit jaar toch wel over voor je wijnliefhebbende vriend?;-)

coravin cadeau wijn
Coravin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *