3x de andere Pinot Noir

Leestijd: 2 minuten

De afgelopen tijd ben ik echt helemaal in de ban van pinot noir. Deze druif wordt beschouwd als een van de moeilijkste druiven om te telen en te vinifiëren, maar als het goed gedaan wordt, kan het resulteren in fantastische wijnen! Uiteraard kennen we de ‘grootse’ pinot noirs uit Bourgogne, maar hoe zit het eigenlijk met die uit andere gebieden? Ik vertel je graag meer over 3 heerlijke pinot noirs die níet uit Bourgogne komen. 

Paul Prieur – Sancerre Rouge

We beginnen met een uitstekend alternatief uit de Loire. In Sancerre worden heerlijke Pinot Noirs gemaakt en deze versie van Paul Prieur barst van het rode fruit, is vol van smaak erg diepgaand. Echt een feestje om te drinken! Tip: serveer hem licht gekoeld, dan is hij op z’n lekkerst!

Koop deze Sancerre Rouge voor 26,90 bij favorietewijn.nl.

Ventisquero – Grey Pinot Noir

Deze Pinot Noir is afkomstig uit Leyda Valley in Chili – een relatief koel wijngebied. Dit gebied kent grote verschillen tussen dag- en nachttemperatuur waardoor de druiven optimaal kunnen rijpen én mooie zuren behouden. De wijn is heerlijk fris, met zachte tannines en smaken van aardbei, framboos, kersen en een beetje vanille. Wat mij betreft de lekkerste Pinot Noir uit Chili! 

Koop de Ventisquero Grey voor 18,99 bij Mitra

Chacra – Lunita Pinot Noir

‘WOW!’ Was het eerste wat ik dacht toen ik deze wijn onlangs proefde. Gemaakt door de kleinzoon van Sassicaia-‘uitvinder’ Mario Incisa della Rochetta is dit een heerlijk frisse, Argentijnse Pinot Noir afkomstig uit het koele Patagonië. Je proeft de Italiaanse invloeden duidelijk terug want wat is dit een elegante wijn! Zacht van smaak, goed gebalanceerd en veel diepte met smaken van kersen en pruimen. Prachtige wijn om cadeau te doen of zelf van te genieten op een bijzondere avond. 

Te koop  voor 44,95 bij Cave de l’Est.

Pinot Noir 2023

Tips voor Pinot Noir wijnen?

Ontbreken er nog Pinot Noirs in mijn lijstje of heb je een andere te gekke wijn die je met me wilt delen? Laat het me weten in een reactie hieronder! 

2 gedachten over “3x de andere Pinot Noir”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *