Privacyverklaring

Wine Adventures is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens

Wil je met mij in contact komen? Stuur me dan een e-mail met je vraag naar [email protected]. Je kunt natuurlijk ook altijd een reactie achterlaten onder één van mijn blogs.

Verzamelen en verwerken van persoonsgegevens

Wine Adventures ontvangt persoonsgegevens in de volgende gevallen:

Wanneer je de website bezoekt (Google Analytics)
Met Google Analytics analyseer ik o.a. hoeveel bezoekers er op mijn website komen, waar ze vandaan komen en welke blogs ze lezen. Hiermee brengt ik het bezoek- en klikgedrag van Wine Adventures in kaart zodat ik mijn website goed kan optimaliseren. Hierbij ontvang ik geen persoonsgegevens. Om je privacy zo veel mogelijk te beschermen heb ik een verwerkersovereenkomst met Google afgesloten en heb ik “gegevens delen” uitgeschakeld.

Wanneer je een reactie plaatst onder een blog
Als je reageert op één van mijn blogs, ontvang ik jouw naam, e-mailadres en IP-adres. Jouw reactie wordt oneindig bewaard. Wil je jouw reactie graag verwijderen? Mail mij dan op [email protected] en ik verwijder jouw reactie binnen 14 dagen nadat je je verzoek bij mij hebt ingediend.

Wanneer je het contactformulier invult
Je kunt contact met mij opnemen via het contactformulier. Ik heb dan een gerechtvaardigd belang om jouw gegevens te verwerken. De inhoud van de e-mail of het bericht via het contactformulier, je naam en e-mailadres verwerk ik met doel om op je bericht te kunnen reageren. Ik bewaar deze communicatie maximaal twee jaar.

Social media knoppen
Op wineadventures.nl staan social media buttons. Door deze buttons kan je artikelen delen op een social media platform. De meeste social media kanalen werken met cookies. Ik heb geen invloed op hoe zij de cookies plaatsen. Lees de privacy verklaringen van de betreffende social media kanalen om te weten wat zij met de verzamelde informatie doen.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens

Mijn website heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. Ik kan echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Ik raad ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat ik zonder die toestemming persoonlijke gegevens heb verzameld over een minderjarige, neem dan contact met mij op via [email protected], dan verwijder ik deze informatie.

Bewaartermijn

Wine Adventures bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Ik hanteer de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

Google Analytics – Tot browsersessie eindigt
Reactie onder blog – Oneindig
Contactformulier – 2 jaar

Delen van persoonsgegevens met derden

Wine Adventures deelt geen persoonsgegevens met derden.

Cookies

Wine Adventures gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die ik gebruik zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kan ik hiermee mijn website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Lees voor meer informatie mijn cookiebeleid.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Wine Adventures en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij mij een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens waarover ik van jou beschik in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Wil je gebruik maken van je recht op bezwaar en/of recht op gegevensoverdraagbaarheid of heb je andere vragen/opmerkingen over de gegevensverwerking, stuur dan een gespecificeerd verzoek naar [email protected].

Wine Adventures zal zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen vier weken, op jouw verzoek reageren. Wine Adventures wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Beveiligen persoonsgegevens

Wine Adventures neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via [email protected].

Wijzigen

Wine Adventures heeft het recht om wijzigingen aan te brengen in dit privacybeleid. Hierover hoef ik jou niet vooraf te informeren. Als ik wijzigingen aanbreng, breng ik jou op de hoogte via mijn website.